Schaderegeling voor bedrijven boven Boxmeer in de maak

  Bedrijven ten zuiden van Boxmeer kunnen 65% van de schade door de overstromingen in juli vergoed krijgen. Een schaderegeling voor de rest van het stroomgebied is in de maak.

  Begin september werd de ‘Regeling tegemoetkoming waterschade in Limburg en het onbedijkte gebied langs de Maas in Noord-Brabant in juli 202’ gepubliceerd. Op grond hiervan kunnen kwekers in deze gebieden 65% van de schade vergoed krijgen. Claims kunnen tot uiterlijk 15 december worden ingediend.

  ‘Een regeling voor bedrijven in het stroomgebied van de Maas ten noorden van Boxmeer en van de Waal is in de maak, zo heeft het kabinet beloofd’, zegt woordvoerder Erik Martens van ZLTO. In dit gebied leden enkele vaste planten- en zomerbloemenkwekers schade door de overstromingen. ‘De exacte inhoud en ingangsdatum van deze regeling zijn nog niet bekend’, aldus Martens. ‘Maar we hopen dat dit snel komt, want boeren en tuinders hebben recht op duidelijkheid én ondersteuning.’

  Grote schade door de overstromingen bij Jos Smits in Broekhuizenvorst.
  Grote schade op de kwekerij van Jos Smits in Broekhuizenvorst door de overstromingen in juli. (foto: Jos Smits)

  Een zwaar getroffen Limburgse boomkweker is Jos Smits uit Broekhuizenvorst. In de rubriek Vakgeluiden in De Boomkwekerij nr. 20 vertelt hij over de gevolgen van de overstromingen voor zijn teelten. Niet alleen zijn veel planten zwaar beschadigd of dood, ook de schade aan de containervelden is groot. ‘Zodra de velden leegraken hebben we deze winter dus flink wat te renoveren’, aldus Smits. Dit artikel is voor abonnees ook digitaal te lezen via mijnboomkwekerij.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties