Scholieren vloggen over werken in de tuinbouw

  Deze zomer gaan zes vakantiekrachten vloggen over werken in de glastuinbouw. Onder meer zijn bijdragen te verwachten van Rebecca van Leeuwen vanuit potchrysantenkwekerij Lionplant uit Honselersdijk en twee vloggers vanuit phalaenopsiskwekerij Opti-flor uit Monster.

  LTO Glaskracht Nederland wil met dit initiatief positieve aandacht creëren voor bijbaantjes in de kas door vloggende scholieren hun eigen ervaringen te laten delen en met de vlogs publiciteit te creëren tijdens de komkommerperiode. De zes vloggers werken bij verschillende bedrijven, zodat de diversiteit van de sector aan bod komt. Elke week zal er minimaal een vlog verschijnen.

  Met de actie hoopt de brancheorganisatie jonge mensen enthousiast te maken voor werken in de kas. Nu voor een vakantiebaan en straks voor een carrière in de glastuinbouw. Ze zijn van groot belang voor de toekomst van de sector.

  „We signaleren op dit moment op alle functieniveaus een krapte op de glastuinbouwbedrijven. Glastuinders mogen zich nog veel meer presenteren aan de buitenwereld. De beste ambassadeurs hiervoor zijn hun eigen medewerkers. Zij kunnen vanuit passie mensen overtuigen dat er voor iedereen een mooie toekomst in en om de kas is”, stelt voorzitter Sjaak van der Tak.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties