’Shop-in-shop moet de basis vormen bij Waterdrinker’

Waterdrinker gaat dit najaar meer werk maken van boomkwekers die via shop-in-shop hun producten kunnen aanbieden. Maar leveren via shop-in-shop blijkt nog geen abc’tje.

Toen Waterdrinker haar GTC dit voorjaar opende was haar ambitie om 60% van de omzet via shop-in-shop te realiseren. Deze ambitie wordt nu nog niet gehaald. Geschat wordt dat inmiddels zo’n 40% via shop-in-shop wordt verkocht, daarbij gaat het met name om kamerplanten.

„Het idee van shop-in-shop is dat kwekers in volledige vrijheid hun producten neerzetten en dat wij alleen ondersteunen waar nodig. In de praktijk zien we dat we toch nog behoorlijk wat tijd kwijt zijn aan begeleiding van kwekers om te komen tot het juiste sortiment, prijsstelling en hoeveelheid”, aldus hoofd inkoop Peter Straathof.

In De Boomkwekerij 22 leggen Straathof en inkoper Richard van der Meer uit wat de plannen van Waterdrinker zijn met boomkwekerijproducten. Dit nummer ligt 26 oktober bij abonnees op de mat.

Waterdrinker houdt van 4 tot en met 9 november haar open dagen voor relaties: de Waterdrinker GTC Days. Dit is gedeeltelijk op dezelfde dagen als de Royal FloraHolland Trade Fair die op 7, 8 en 9 november wordt gehouden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties