Signify breidt marktpositie uit door overname Fluence

  Signify (voorheen Philips Lighting) heeft het Amerikaanse verlichtingsbedrijf Fluence overgenomen. Met de acquisitie ter waarde van €242 miljoen versterkt Signify zijn wereldwijde positie met lichtconcepten voor de agrarische sector.

  De overname is  volgens Signify volledig in lijn met hun strategie om uit te breiden in aantrekkelijke groeisegmenten Ze  verwacht dat de wereldwijde markt voor agrarische belichting met meer dan 20% per jaar zal groeien tot €1,6 miljard in 2024. Fluence voegt tuinbouwbelichtingstechnologie toe voor de legale teelt van cannabis  en andere teelt van andere gewassen. Fluence is ook in Europa actief en onder andere betrokken bij projecten in de Nederlandse sierteelt

  Wietteelt grootste omzetmaker

  Als gevolg van de legalisering van de wietteelt in Canada en veel Amerikaanse staten in de afgelopen jaren, behaalt Fluence het grootste deel van zijn huidige omzet uit die teelt. Fluence’s technologie omvat ook meer dan 140 uitgegeven en aangevraagde patenten, gericht op gebieden als lichtkwaliteit, thermisch beheer en installatiemethoden.

  Opgericht in 2012

  Fluence is opgericht in 2012 en werd in 2018 overgenomen door de Duitse Osram groep. Momenteel werken er bij Fluence ruim  200 mensen. Afgelopen jaar behaalde het bedrijf een omzet van €124 miljoen. Fluence zal opereren als een entiteit binnen Signify’s agrarische belichtingsactiviteiten in Divisie Digital Solutions. De overname zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door regelgevende instanties en andere voorwaarden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties