Smart Growers brengt slimme technologie in praktijk

Op de Innovatiedag Boomkwekerij Compas Agro is officieel het interregionale project Smart Growers gestart. Doel is slimme technologie in praktijk brengen.

Smart Growers is een gezamenlijk project van Proefcentrum Fruitteelt (projectleider), Proefcentrum Proefstation voor de Groenteteelt, onderzoeksinstituut ILVO (alle drie in Vlaanderen), Brightlands Campus Greenport Venlo, Blue Engineering, Compas Agro en Blueberry Innovators.

De projectpartners gaan drie slimme technieken onderzoeken op toepassing in de praktijk: een automatisch onkruidbestrijdingssysteem, een irrigatie- en bemestingssysteem dat water efficiënter kan gebruiken dan bestaande systemen, en een op afstand bedienbaar sensorsysteem dat afwijkingen in gewassen kan ontdekken. De technieken worden in de laanbomenteelt, aspergeteelt en blauwe bessenteelt toegepast.

Bijna €1,9 miljoen budget

Op de innovatiedag van Compas Agro op de Brightlands Campus Greenport Venlo, afgelopen donderdag 3 september, was de start van het project. Het heeft een totaalbudget van bijna €1,9 miljoen, met een Interreg-bijdrage (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) van ruim 9 ton.

Het projectteam van Smart Growers. Vooraan links Andy Dritty, gedeputeerde voor internationale samenwerking in Limburg. Rechts projectleider Joke Vandermaesen en Dirand van Wijk van Compas Agro. Samen knipten ze een lintje door waarmee Smart Growers officieel is gestart. Foto: Smart Growers
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties