Spiraea ‘NCSX2’ (Double Play Doozie) wint Summer Challenge

Spiraea ’NCSX2’ (Double Play Doozie) van Valkplant is uitgeroepen tot beste inzending van de KVBC Summer Challenge. De prijswinnaars van de bronzen, zilveren en gouden medailles werden woensdagmorgen tijdens Plantarium Digital Expo bekendgemaakt door KVBC-voorzitter Helma van der Louw.

Spiraea ’NCSX2’ (Double Play Doozie) van Valkplant is uitgeroepen tot de beste inzending van de KVBC Summer Challenge.

„De rode diep gekleurde bloemen zijn redelijk uniek, zeker in combinatie met de doorbloei”, aldus juryvoorzitter Ronald Houtman tijdens de presentatie. Daarnaast is, door een sortimentskeuring van Spiraea waar hij momenteel in meedraait, bekend dat de plant sterk is en goed bestand tegen meeldauw.

Nuttig voor bijen en vlinders

„Door de doorbloei en het rode jonge schot wat hij tijdens het groeiseizoen blijft maken, is de plant van het vroege voorjaar tot het late najaar visueel aantrekkelijk. Maar hij is ook nuttig voor bijen en vlinders”, aldus Saskia Janssen van inzender Valkplant. „Ik ben erg blij met de waardering die de plant van de jury krijgt.”

In totaal werden er 26 planten vooraf aangemeld en uiteindelijk 20 planten ingezonden. Er werden naast één gouden medaille, vier zilveren en acht bronzen medailles toegekend door de KVBC-jury.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties