Staatsbosbeheer-plan ’goed ontvangen in Treeport’

Het plan van Staatsbosbeheer om jaarlijks 2 miljoen stuks bosplantsoen te gebruiken, is goed ontvangen bij leden van Treeport Zundert.

Afgelopen donderdag hield Treeport een extra ledenbijeenkomst over onder andere het plan van Staatsbosbeheer, wat vanuit de grootste bosbeheerder van Nederland ook werd toegelicht voor de circa 40 aanwezige kwekers. „Het plan is serieus”, zegt Treeport-manager David Bömer, „en het is in goede harmonie met ons besproken. Het is nu aan individuele kwekers om de kans te pakken. Er werden wel kritische vragen gesteld.”

In het verleden hoorden kwekers namelijk vaker dat Nederland meer bosplantsoen nodig zou hebben, maar dan bleek het soms uiteindelijk niet zo te zijn. „Politieke wispelturigheid maakte het lastig”, aldus Bömer, maar nu staan alle seinen daadwerkelijk op groen. „Iedereen is het erover eens dat bomen een bijzonder goed imago hebben. Staatsbosbeheer en ook andere spelers in de markt nemen hun verantwoordelijkheid om serieus meer aan te planten.”

’Product is niet zomaar maakbaar’

De personele bezetting in de kwekerij blijft wel een knelpunt, aldus de Treeport-manager. „Daarom blijft het belangrijk om het werken in onze sector af te schilderen als ’waardevol en fijn om te doen’. De vraag naar bosplantsoen neemt wel toe, maar ook dat product is net als bomen niet zomaar maakbaar. Je trekt het niet even uit een lade.”

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties