Stabiele coniferenteelt klaar voor de toekomst

De groei die het areaal coniferen het eerste decennium van deze eeuw doormaakte, lijkt afgelopen tien jaar te zijn gestabiliseerd. Grote stappen zijn gemaakt, en de teelt lijkt nu in rustiger vaarwater te verkeren.

Het areaal coniferen is de laatste tien jaar min of meer stabiel, maar het aantal kwekers nog nog wel af. Tussen 2000 en 2010 halveerde het aantal kwekers, terwijl het areaal met 150% groeide. Tussen 2010 en 2020 nam het aantal kwekers met een kwart af waarbij de afname de laatste jaren steeds minder wordt, bij een min of meer gelijkblijvend areaal. Hieruit is af te leiden dat ook de schaalvergroting in de coniferenteelt langzaam lijkt te stabiliseren.

Foto: Shutterstock

„De laatste jaren wint de haag weer iets aan populariteit”, aldus Stefan Even, teeltadviseur bij Compas Agro. Of dit weer gaat leiden tot groei in areaal? Even verwacht dat niet. „De markt lijkt wel eindelijk gestabiliseerd.”

Welke ontwikkelingen heeft de coniferenteelt de laatste jaren doorgemaakt en wat zijn de verwachtingen voor de nabije toekomst? Lees het artikel in ons digitale magazine via mijnboomkwekerij.nl of in De Boomkwekerij 14.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties