Stage lopen in het Verenigd Koninkrijk: ‘Wauw, wat een hoop laanbomen in zakken’

„Als zoon van Frank van Boomkwekerij Domen-Elst ben ik vanzelf het vak in gerold. Als HAS-student loop ik nu stage in het Verenigd Koninkrijk.

Waarom hier? Ik heb hiervoor gekozen om mijn taalvaardigheid in het Engels te verbeteren en meer inzicht te krijgen in de Engelse markt voor boomkwekerijproducten.
Het stagebedrijf waar ik momenteel stage loop is James Coles Nurseries ltd in Leicester. Dit is een van de grote spelers voor een totaalassortiment beplanting op de markt van het Verenigd Koninkrijk.
Van mijn stagebegeleider heb ik een opdracht gekregen waar ik gedurende mijn stage aan kan werken. De manager van de laanbomen in container wil namelijk een frisse blik van iemand buiten het bedrijf gebruiken om de interne logistiek van de locatie ’Gaddesby’ te verbeteren. Deze locatie is de laatste jaren enorm uitgebreid met laanbomen in plantzakken en containers. Coles Nurseries merkt dat er een aantal dingen moeten worden veranderd om het proces goed te laten verlopen. Daarom mag ik hier dus stage lopen.
Mijn eerste indruk was ’Wauw’ wat een hoopl laanbomen in zakken! Als zoon van een bosplantsoenkweker uit Wernhout is dit namelijk geen dagelijkse kost…
Het is te merken dat de Engelsen graag de handel door willen trekken door middel van Air-pots en plantzakken. Begin mei gaan er namelijk volle vrachten weg met deze bomen. Verder is te merken dat Nederland verder is ontwikkeld met de mechanisatie en werkprocessen. Het bekende ringmesje voor het aanbinden van bomen wordt hier namelijk niet gebruikt…
Momenteel ben ik bezig met de beschrijving van het oppotten en hoop hier veel nieuwe informatie uit te halen!”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties