Startplein Boomkwekerij Midden Brabant gaat niet door

  Het Startplein Boomkwekerij Midden Brabant dat gepland stond voor 12 mei bij VPO Oirschot gaat niet door. Er hebben zich te weinig kandidaten aangemeld die op zoek zijn naar een werk- en/of leerplek in de boomkwekerij.

  Piet Verhoeven, Scholingsconsulent Boomkwekerij, is teleurgesteld over het aantal kandidaten dat zich heeft aangemeld. „Na een succesvolle bijeenkomst vorig jaar bij kweker Joost Sterke, is dit een deceptie. Het bedrijfsleven is namelijk duidelijk op zoek naar medewerkers. Er zijn vooraf 16 vacatures en/of leerplekken aangemeld.”

  Via diverse kanalen is volgens Verhoeven geprobeerd om kandidaten te interesseren voor een werk en/of leerplek in de boomkwekerij, maar dat heeft maar tot drie aanmeldingen geleid. Te weinig om het Startplein door te laten gaan. Voor de drie kandidaten wordt wel bekeken zij bij een van de bedrijven kunnen worden geplaatst.

  Verhoeven hoopt dat het kleine aantal aanmeldingen geen consequenties heeft voor de voortzetting van de praktische boomteeltopleiding bij Joost Sterke in Haaren en Van den Berk Boomkwekerijen in Sint Oedenrode. Hij roept kwekers dan ook op om indien zij vakantie- en zaterdagwerkers kennen die mogelijk interesse hebben in een vaste baan of een leer/werkplek, die bij hem te melden.

  Verhoeven is verder in overleg met ZLTO om te kijken of er een landelijke campagne kan worden opgestart om jongeren te interesseren voor de boomkwekerijsector. Ook vindt op 17 september een open dag plaats bij Boomkwekerij De Spankert in Boxtel waarbij ouders en kinderen worden geïnformeerd over de boomkwekerijsector.

   

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties