Startup precisietechnologie met Fleuren wint publieksprijs

AgroWizard, een startup van precisielandbouwtechnologieën waarin Boomkwekerij Fleuren zit, heeft de publieksprijs gewonnen van het Limburgse evenement BL.INC. Het eerste product van AgroWizard wordt een nieuwe automatische diktemeter.

BL.INC is een samenwerking van Regio Noord-Limburg, Rabobank, LIOF en Brightlands Campus Greenport Venlo. De partijen willen startups in de agrofoodsector helpen om een kansrijk businessmodel te creëren.

Donderdag was de virtuele afsluiting van de eerste ronde van BL.INC. Een jury koos Faeïg tot winnaar, een ontwikkeling van een volledig biologisch afbreekbare stick die het traditionele theezakje kan vervangen. Het publiek gaf de meeste stemmen aan AgroWizard: een joint venture van Boomkwekerij Fleuren, Genzai (kunstmatige intelligentie en verwerking van big data) en Bluehub (business development).

Volautomatische diktemeter voor laan- en vruchtbomen

AgroWizard wil kwekers en andere agrarische ondernemers helpen om betere beslissingen in de bedrijfsvoering te nemen, door middel van precisielandbouwtechnologieën. De startup is bezig met een eerste product genaamd TreeWizard. Dit wordt een volautomatische diktemeter die de stamdikte van laan- en vruchtbomen op een perceel kan meten.

De uitverkiezing was vanwege corona virtueel. AgroWizard bestaat uit Pim Deuling (Bluehub), Yannick Smedts (Fleuren) en Roy Lenders (Genzai). Foto: AgroWizard
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties