De Boomkwekerij Nieuws Stibosplein Boskoop kampt met ruimtegebrek

Stibosplein Boskoop kampt met ruimtegebrek

0

Het Stibosplein Boskoop kampt in de piekmaanden met ruimtegebrek. Uitbreiden of verplaatsen zijn kreten die vielen tijdens de digitale bestuursvergadering van de LTO-cultuurgroep Vaste Planten op 17 september.

Voor veel vaste plantenkwekers is het Stibosplein belangrijk voor de uitwisseling van planten, zo bleek op de bestuursvergadering. Tijdens de piekmaanden is echter sprake van ruimtegebrek op het plein. Een belangrijke reden is dat de hoeveelheden planten groter zijn geworden en dat geldt ook voor de grootte van de vrachtwagens.

De cultuurgroep heeft over de problematiek een gesprek gevoerd met Greenport Boskoop. Enkele oplossingsrichtingen die hierbij volgens de cultuurgroep naar voren zijn gebracht zijn uitbreiden, verplaatsen of het efficiënter indelen van het plein. Dit najaar gaan cultuurgroep en Greenport Boskoop verder zoeken naar een oplossing.

Kwekers en handelaren wisselen vaste planten uit op het Stibosplein Boskoop. (foto: Ron Barendse)
Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar