Stichting hulpmaterialen verhoogt adviesprijzen fust

De adviesprijzen voor boomkwekerijfust zijn verhoogd. Dat heeft het bestuur van Stichting Hulpmaterialen besloten. De sterke prijsstijgingen van verschillende grondstoffen en dan met name van hout, liggen ten grondslag aan dit besluit.

Omdat steeds meer landen vanuit fytosanitair oogpunt ISPM15 behandeling eisen voor het gebruik van houten verpakking, zijn de prijzen van behandeld houten fust toegevoegd aan het overzicht.

Vertraging

De prijzen stonden al enige tijd op de site van de Raad voor de Boomkwekerij, maar de raad kwam op 23 september met een persbericht hierover naar buiten. „We moesten nog even goed overleg voeren omdat er veel prijsfluctuaties waren”, zegt Leon Smet namens Anthos.

LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen meldde al wel op 2 september de nieuwe adviesprijzen per 31 augustus. De prijs van Deense doos gecoat is sindsdien aangepast.

Voor sommige kwekers zorgde de vertraging in het naar buiten brengen van de adviesprijzen voor extra administratie. „Ik heb lage logokisten gefactureerd voor €2,60 en deze worden nu gecrediteerd voor €3,-”, zegt bijvoorbeeld Rob Koetsier, van Koetsier Vaste Planten.

De Stichting Hulpmaterialen adviseert sectorgenoten over diverse statiegeldprijzen van boomkwekerijfust.

Meer informatie, waaronder de adviesprijzen en de HBN Voorwaarden, is te vinden op raadvoordeboomkwekerij.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties