De Boomkwekerij Teelt Stichting hulpmaterialen verlengt afspraken met leveranciers

Stichting hulpmaterialen verlengt afspraken met leveranciers

0

De Stichting Hulpmaterialen heeft afspraken verlengt met vier leveranciers voor productie van veenmanskisten volgens de wettelijke voorschriften.

De Stichting Hulpmaterialen geeft jaarlijks adviesprijzen af voor boomkwekerijfust. Er worden diverse vormen van fust in de boomkwekerijsector gebruikt, variërend van Utilisys klapkratten tot Palletboxen. De stichting, waarin vertegenwoordigers namens handel en teelt vertegenwoordigd zijn, zorgt ook al vele tientallen jaren voor kwaliteitsafspraken met leveranciers van veenmankisten (hoog en laag). Om een uniform en kwalitatief fust beschikbaar te houden voor het bedrijfsleven, zijn opnieuw afspraken vastgelegd met vier leveranciers, te weten Bekuplast, Ringoplast, Kunstoffabriek Coevorden en Beekenkamp. Deze partijen doen jaarlijks opgave van het aantal in de markt gebrachte kisten, welke volgens wettelijke voorschriften worden geproduceerd.

Ketura Sikken
Ketura Sikken is sinds 2008 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Zij schrijft voornamelijk over sortiment, gewasbescherming en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel

avatar