De Boomkwekerij Stigas zoekt oplossingen voor onveilige aftakas

  Stigas zoekt oplossingen voor onveilige aftakas

  0

  Stigas doet een oproep om met ideeën te komen voor het beveiligen van aftakassen. Daar gebeuren nog vaak ongelukken mee.

  Het is verplicht deze as van een beschermhoes te voorzien. De beschermhoes is in de praktijk kwetsbaar, duur, moeilijk te monteren, en is vaak kapot of ontbreekt. De afgelopen 10 jaar zijn er in Nederland tientallen mensen ernstig gewond geraakt na een ongeluk met een onbeschermde aftaktussenas. Stigas zoekt daarom een innovatieve en duurzame manier van beschermen van de aftaktussenas.

  Inschrijven

  Stigas doet daarom een oproep ideeën aan te leveren die de beschermhoes vervangt of een veilig en betaalbaar alternatief voor de aftakas kan vormen. „We kennen alle instanties, netwerken, experts en agrariërs. Als wij de potentie zien in jouw oplossing willen wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het product ook daadwerkelijk ontwikkeld wordt en afgenomen gaat worden door alle agrariërs in Nederland”, schrijft Stigas.

  Wie een idee heeft kan tot 14 januari inzenden. Meer informatie over de achtergrond, de voorwaarden en de wijze van inschrijven is te vinden op de website Starthubs.

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar