Stijgende materiaalprijzen leiden niet tot aanleg groenere tuinen

Prijzen van veel materialen zijn de afgelopen periode sterk gestegen. Ook hout, plastic en gebakken tegels zijn behoorlijk aan de prijs. Ondanks dat dit veel kwekers kan overvallen, vooral als het gaat om plastic potten, zitten hierin ook kansen verscholen.

De prijzen van planten en bomen zijn ook gestegen, maar verhoudingsgewijs lang niet zo hard als die van materialen. In tegenstelling tot tuintegels en kunstgrasmatten, waarin het duurder geworden materiaal een hoofdbestanddeel is, zijn de prijzen waarvoor planten en bomen worden verkocht, minder hard gestegen dan die van materialen.

Hoveniers kunnen er zodoende uit prijsoverwegingen voor kiezen om aan hun klanten groenere tuinen voor te leggen. Een rondvraag op de Groene Sector Vakbeurs leert dat de praktijk anders is.

Wat houdt hoveniers tegen? Wat zijn de ervaringen van plantenhandelaren? En van leveranciers van materialen? Zien die beide groepen veranderingen in de vraag? Lees dit artikel nu in ons digitale magazine via mijnboomkwekerij.nl of in De Boomkwekerij 6.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Foto: Sam Koster

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
www.binance.com Регистрация

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://www.binance.com/bg/register?ref=DB40ITMB