Tuin en Landschap nieuws Studenten en hoveniersbedrijven verbouwen samen schooltuin

  Studenten en hoveniersbedrijven verbouwen samen schooltuin

  0

  Twee jaar geleden opende Helicon MBO Nijmegen de deuren van een splinternieuwe Landschapshal en Dierenverblijf. Nu is het terrein om de school heen aan de beurt.

  Vijftig studenten hebben, onder begeleiding van verschillende hoveniersbedrijven uit de regio, de hele schooltuin aangepakt. Maandag 4 februari was de start van het project.

  „In drie dagen tijd is een groot deel van het terrein onder handen genomen,” vertelt Martijn de Groot van De Groot Hoveniers. „Een hectare schooltuin is opgeschoond, daar waren meer dan 50 containers voor nodig. Een mooi initiatief waarbij hoveniers en studenten samenwerken om een aantal leerzame dagen te realiseren. Dit is samen onderwijs maken, het begin van iets moois.

  Gesloten beurs

  Peter Sonnenberg, directeur van Helicon MBO Nijmegen: „De grond gaan we inzaaien met gras. Van daaruit gaan onze hoveniersstudenten de tuin, samen met docenten en bedrijven, weer opbouwen.” De opgeschoonde schooltuin is de start van een vernieuwde educatieve tuin. „Het project is gerealiseerd met gesloten beurs. We zijn daar alle betrokken bedrijven enorm dankbaar voor,” aldus Sonnenberg.

  Bedrijven die medewerking hebben verleend zijn De Groot Hoveniers, Ruinard Hoveniers, De Enk Groen & Golf, De Overhaag, Doeleman Buiteninrichters, Van Ooijen’s Hoveniers, Edwin Melis Tuintechniek en Hoveniersbedrijf Miggiels & Van Amstel.

  Reageer op dit artikel

  avatar