Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Subsidie nodig voor onderzoek? Call 2018 Topsector T&U is weer open!

  Subsidie nodig voor onderzoek? Call 2018 Topsector T&U is weer open!

  0

  Wie subsidie wil aanvragen voor een onderzoeksproject kan daarvoor terecht bij de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen die daarvoor zijn jaarlijkse Call weer heeft opengesteld. Projectideeën dienen uiterlijk op 15 april binnen te zijn, de sluitingstermijn voor volledige voorstellen is 1 juli 2018.

  Voor 2019 is een budget beschikbaar van €7 miljoen in de vorm van onderzoekscapaciteit bij Wageningen Research (€4 miljoen) en een toeslag voor publiek-private samenwerkingsverbanden (€3 miljoen) die ingezet kan worden bij alle onderzoekorganisaties. Binnen de nieuwste Call kunnen projectvoorstellen ingediend worden met een looptijd van maximaal vier jaar. Bij een looptijd van vier jaar is het totaal beschikbare budget maximaal €28 miljoen.

  Ondernemers, onderzoeksorganisaties en overheid werken binnen het topsectorenbeleid samen aan de realisatie van de Kennis – en Innovatieagenda 2018-2021 van de Topsector T&U. Een belangrijk onderdeel daarvan is het gericht uitvoeren van gezamenlijk onderzoek ter versterking van de sector. De Call is bedoeld voor onderzoeksprojecten waarvoor bedrijven, samen met erkende onderzoeksorganisaties, een voorstel indienen. De projecten worden uitgevoerd via publiek-private samenwerking (PPS).

  Innovatiethema’s
  In de Call 2018 wordt opgeroepen voorstellen in te dienen voor projecten die een bijdrage leveren aan de innovatiethema’s van de topsector. Ook is er aandacht voor voorstellen die cross-overs realiseren tussen de bestaande T&U-innovatiethema’s of met andere topsectoren.

  Reageer op dit artikel

  avatar