TCO onderzoekt behoefte voor 2030

Tree Centre Opheusden gaat samen met Rijnconsult bekijken wat de TCO-bedrijven nodig hebben om in 2030 internationaal toonaangevend met laan- en sierbomen te zijn.

Op een extra ledenvergadering is besloten om het organisatieadviesbureau in de arm te nemen. „We willen als TCO wel toonaangevend zijn, maar TCO-bedrijven hebben diverse doelstellingen – zoals productie of handel – en verschillende ondernemersstijlen”, zegt voorzitter Kees van Rooijen. „Rijnconsult heeft ervaring met zulke processen.”

’Huidige kracht op dezelfde manier in toekomst benutten?’

Voor TCO is het belangrijk om een stip op de horizon te zetten, in dit geval het gekozen jaar 2030. „Nu hebben we samen een enorme kracht, een TCO-bedrijf hoeft bijvoorbeeld niet ’nee’ te verkopen omdat een ander TCO-bedrijf de gevraagde bomen wel kan leveren”, legt Van Rooijen uit. „Maar kunnen we onze kracht ook nog over 12 jaar op dezelfde manier benutten, of is er misschien een andere manier nodig?”

TCO trekt een jaar uit voor het proces naar de toekomst toe. Samen met Rijnconsult zullen, wat TCO noemt, huiskamerbijeenkomsten worden georganiseerd. Dus bijeenkomsten op TCO-bedrijven zelf. „Dan kan iedereen meedenken en krijgen we de beste respons, is onze ervaring”, aldus de voorzitter. „Eind dit jaar hopen we tussentijds te kunnen rapporteren.”

Rabo-visie toetsen op TCO-regio

Bij het proces zal TCO ook de nieuwe boomkwekerijvisie van de Rabobank, die op 30 oktober wordt gepresenteerd, toetsen op de eigen regio. Daarnaast onderzoekt TCO waar de sector nu in het gebied staat: in vergelijking met een gebiedsfoto die in 2007 is gemaakt.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties