TCO op de bres tegen reserveren grondgebieden

De Provincie Gelderland wil grote gebieden reserveren voor eventuele toekomstige waterwinning. TCO maakt zich hard voor doelgerichtere gebiedsspecifieke reserveringen.

De provincies hebben van de overheid de opdracht gekregen om waterwingebieden voor de toekomst te reserveren. Het reserveringsplan van provincie Gelderland heeft echter grote impact op de boomkwekerij en fruitteelt. „Terwijl het echt wel anders kan”, zegt Goos Cardol, voorzitter van Tree­Centre Opheusden (TCO) deze week in De Boomkwekerij.

De provincie heeft nu een groot gebied aangewezen als reserveringsgebied. TCO heeft geprobeerd met een drone in kaart te brengen in hoeverre het kwekerijgronden betreft. Het plan zou bijna 40 kwekerijen direct raken, waarbij het om 370 ha gaat. TCO dringt aan op een andere oplossing.

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 6 die aanstaande vrijdag verschijnt. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl 

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
JJ Groenendijk
JJ Groenendijk
1 jaar geleden

Fantastisch dat de sector in de pre-covid periode zo geweldig heeft gedraaid en winstgevend was. En nu is het dus pay-back time.
Kom maar op TCO met je andere oplossing!
Regeren is vooruit zien

20bet
2 maanden geleden

Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.