De Boomkwekerij Teelt TCO zoomt in op organische stof

TCO zoomt in op organische stof

0

In laanboomregio Opheusden wordt in januari, tijdens een bijeenkomst over het project ’Samen de schop de grond in’, ingezoomd op organische stof voor een vitale bodem.

De bijeenkomst vindt donderdag 18 januari plaats bij PPO Randwijk, van 19.30 tot 22.00 uur. Verschillende sprekers zullen ingaan op het onderwerp organische stof.

Cees Oele (Delphy) legt de invloed van organische stof uit op de bodemstructuur en het bodemvocht. Petra van Vliet (Eurofins Agro) belicht de invloed op het bodemleven. Johan van den Broek (Delphy) bespreekt de organische stofbalans en uitkomsten van een inventarisatie onder laanboomkwekers. Aansluitend is er een discussie over onder andere maatregelen die kwekers kunnen nemen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

Afgelopen jaar is het project ’Samen de schop de grond in’ gestart: door Tree Centre Opheusden, Wageningen UR, Delphy en CropEye. Meer informatie bij projectleider Ton Baltissen: (06) 12 92 10 72 of Ton.baltissen@cropeye.com.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar