TCT vult lijst aan met nieuwe techniek en doppen

De spuittechniek Agrifac veldspuit met HTA DriftControlPlus en verlaagde spuitboom is toegevoegd aan de driftreducerende techniek (DRT) lijst. De DRD-lijst (doppenlijst) is uitgebreid met Albuz AVI spuitdoppen met een tophoek van 80 graden voor gebruik op een veldspuit met verlaagde spuitboom voor neerwaartse bespuiting. Ook is de Lechler ID-120-06 POM spuitdop voor neerwaartse bespuiting toegevoegd aan de DRD-lijst. Verder zijn in de DRT-lijst en DRD-lijst een aantal wijzigingen aangebracht.

Agrifac HTA DriftControlPlus

De TCT heeft op basis van uitgevoerd driftonderzoek geoordeeld dat de Agrifac veldspuit met HTA DriftControlPlus en verlaagde spuitboom bij de onderzochte instellingen en randvoorwaarden ingedeeld kan worden in de DRT-klassen 75%, 90% en 95%. Deze driftreducerende spuittechniek is opgenomen in de DRT-lijst in tabel 1. In het bijbehorende informatieblad staat een beschrijving van de kenmerken/eigenschappen van deze spuittechniek, de werking daarvan ende instellingen/randvoorwaarden voor het gebruik van deze spuittechniek, zodat de beoogde driftreductie ook daadwerkelijk wordt behaald. Het informatieblad is gepubliceerd op de website van Helpdesk Water.

Albuz AVI 80-01 en AVI 80-015 spuitdoppen voor verlaagde spuitboom

De TCT heeft op basis van door de fabrikant aangeleverde informatie geoordeeld dat de spuitdoppen Albuz AVI 80-01 en AVI 80-015 ingedeeld kunnen worden in de DRD-klasse 50%, bij een maximale spuitdruk van 7 bar. De spuitdoppen zijn in de DRD-lijst opgenomen in tabel 1b met driftreducerende spuitdoppen met een tophoek van 800-900 voor neerwaartse bespuiting. Deze Albuz AVI spuitdoppen kunnen gebruikt worden in combinatie met een veldspuit met verlaagde spuitboom en een veldspuit met verlaagde spuitboom met luchtondersteuning, waarbij de spuitdophoogte maximaal 30 centimeter bedraagt en de spuitdopafstand 25 centimeter is. De veldspuit met verlaagde spuitboom in combinatie met deze spuitdoppen valt in de DRT-klasse 90%.

Lechler ID-120-06 POM spuitdop

De TCT heeft op basis van door de fabrikant aangeleverde informatie geoordeeld dat de spuitdop Lechler ID-120-06 POM ingedeeld kan worden in de DRD-klasse 50% en 75% bij een maximale spuitdruk van 8 bar, en in DRD-klasse 90% bij een maximale spuitdruk van 6 bar. Deze spuitdop is in de DRD-lijst opgenomen in tabel 1a met driftreducerende spuitdoppen met een tophoek van 1100-1300 voor neerwaartse bespuiting.

Daarnaast heeft de TCT het informatieblad voor de mastspuit in de laanbomen vastgesteld. Deze is te vinden op helpdeskwater.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties