Opinie Coen Dekkers Te veel, te weinig, te…

  Te veel, te weinig, te…

  0

  Te veel vliegtuigen in de lucht, of te weinig waardoor er ineens geen stekken uit Afrika meer komen. Of dat ze wel erg duur worden om te importeren. Dan moet de verkoopprijs ook omhoog, of is die juist al te laag?

  Te droog: nooit in juni stond mijn waterbassin al zo laag. Heeft het dan te weinig geregend of heb ik juist te veel water gebruikt? Of heb ik te weinig planten verkocht waardoor ik meer water moest geven aan die er nog stonden. Te weinig marge: heb ik dan te weinig omzet gemaakt of juist te veel kosten ten opzichte van die omzet. Dus te weinig binnengekregen of te veel uitgegeven. That is the question.

  Net zo is het met de eikenprocessierups. Zijn er te veel rupsen, of is er te veel overlast? Zijn er dan te weinig meesjes? Of vinden wij dat er te weinig meesjes zijn en bovendien, dat ze schuldig zijn aan het eten van te weinig rupsen. Kunnen er überhaupt eigenlijk te weinig rupsen zijn? Ze hebben zich even aangepast en pakken nu hun eigen ’50 seconds of fame’.

  En wat dacht u van de Floriade? Is er te veel Floriade of te weinig? Of trekt het evenement sowieso te weinig bezoekers om het echt goed rond te kunnen rekenen. Het kan natuurlijk ook zijn dat er te veel ambtenaren zijn die er goede sier mee willen maken en al weer weg zijn als er achteraf te veel rekeningen van komen.

  Zo ook het gesprek van de dag: corona. Volgens vaccin­makers is er nu te weinig corona. Daarom zijn er te weinig testmogelijkheden om te kijken of het vaccin werkt. Virologen sluiten zich daar graag bij aan, want voor hen is er dan te weinig talkshowtijd om hun mening te fulmineren. Er schijnt nu zelfs ondersterfte te zijn, ja ook statistici hebben te weinig tijd om alle cijfers naar buiten te brengen.

  Te veel luis om mijn planten mooi te houden, te weinig om de biologische bestrijders in leven te houden. Te lage klokprijzen, maar daar zijn kopers dan weer blij mee. Te hoge klokprijzen, dan heb ik snel te weinig planten. Te veel vraag naar witte soortjes of heb ik juist te veel geel gemaakt? Zijn er te veel nertsen of te weinig warme jassen? Zo kun je nog wel even doorgaan. Of ga ik dan te ver?

  Coen Dekkers
  Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.

  Reageer op dit artikel

  avatar