Heesterkweker Bas Niesing miste de vrijheid

Bas Niesing werkte negen jaar als autoschadehersteller, maar miste toch de vrijheid van het kwekersvak. Hij nam alsnog het bedrijf van zijn ouders over. Eerst samen met zijn broer, sinds vorig jaar alleen.

In de rubriek Vaktaal in De Boomkwekerij nr. 12 vertelt Niesing meer over hoe hij in het vak rolde en waarom het hem zo boeit.

Wat trekt u vandaag de dag zo aan in het vak?

„Mooie producten kweken, een breed sortiment leveren en ook de handel spreekt me erg aan. Ik vind het leuk om alles netjes te verdelen en iedereen tevreden te houden.

De markt is wat dat betreft ook wel turbulent op dit moment. Ik kweek bijna 120 soorten en heb niet overal megapartijen van. Het is een uitdaging om te zorgen dat iedereen toch netjes en op tijd zijn planten krijgt.”

Welke ontwikkeling vindt u minder?

„De administratieve rompslomp die je tegenwoordig hebt. Er moet zo veel geregeld worden, dat je steeds vaker op kantoor zit en minder buiten bezig bent.”

Bas Niesing op zijn bedrijf in Boskoop
Bas Niesing op zijn bedrijf in Boskoop. (foto: José de Jong)

Meer weten?

Benieuwd waarom Niesing koos voor heesters in pot? En of hij nog uitbreidingsplannen heeft? Lees dan het hele interview met Bas Niesing in De Boomkwekerij nr. 12 of via mijnboomkwekerij. Geen (digitaal) abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties