De Boomkwekerij Teelt ’Teeltvloer met Floramat nog beter te belasten’

’Teeltvloer met Floramat nog beter te belasten’

0

De Floramat die Mastop Totaaltechniek toepast in teeltvloeren voor verticale drainage, is op een aantal punten vernieuwd.

De nieuwste Floramat (type NG) heeft een nog hardere persing, laat René van den Berg weten, bedrijfsleider van het Boskoops installatiebedrijf. „Je kunt de vloer nu dus nog beter belasten dan voorheen.”

De matten zijn nu ook voorzien van een systeem om ze in elkaar te leggen „als puzzelstukken”, aldus Van den Berg. Dat houdt ze nog beter op hun plaats. Voorheen werden de matten naast elkaar gelegd, en vervolgens gronddoek erbovenop gespannen.

De nieuwste mat is 23 mm dik. Ondanks de hardere persing is de drainagecapaciteit volgens Van den Berg niet veranderd. „De capaciteit blijft onveranderd net zo groot.”

De Floramat wordt gemaakt van gerecyclede kunststof. Het is een alternatief voor een lavavloer, volgens Mastop met dezelfde eigenschappen, maar licht van gewicht.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar