’Tekorten zijn schrijnend’


„Heel Pistoia heeft last van tekorten. Wij ook. Er is zo veel verkocht dat we het oppotten niet kunnen bijbenen. En het is bijzonder lastig om aan plantgoed te komen nu er in heel Europa harder dan ooit aan getrokken wordt”, zegt Hans Boot, in- en verkoopmanager Europa bij Romiti Vivai.

„Typisch Italiaanse producten als Morus platanifolia, Cupressus pyramidalis, Prunus lusitanica en rotundifolia zijn zo goed als op. Ook bij laanbomen en Japanse esdoorn zijn de tekorten schrijnend. Er is niks meer te vinden voor de opkweek in grote potten.

Na dertig jaar in de handel weet ik wel waar Abraham de mosterd haalt, maar wat er niet is, is er niet. Ik kon vorige zomer pas laat op reis om plantgoed vast te leggen. Normaal doe ik dat in juli, maar omdat het toen zo enorm druk was met de verkopen en met klanten die eindelijk weer eens langs durfden komen, heb ik dat uit moeten stellen. We hebben dus veel minder kunnen opzetten dan we wilden.”

Hans Boot, is in- en verkoopmanager Europa bij Romiti Vivai. (Foto: Romiti Vivai)

Lees meer geluiden uit Pistoia in De Boomkwekerij 2. Dit nummer ligt vanaf 22 januari bij abonnees op de mat. Of lees de marktrubrieken in het digitale magazine van De Boomkwekerij.


guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties