Rick Domen: ’Telen in Air-Pot heeft zijn voordelen’

„Zon! Zon! Zon! Wat was dit toch een mooie dag! Een van de beste dagen sinds ik hier in het land ben. Je kunt merken dat het voorjaar volle bak aan het draaien is, de meeste bomen en planten staan vol in het blad, vogelnestjes tussen de dichtbegroeide takken en natuurlijk een vrolijke stemming! Iedereen snakt naar de zomer.

Momenteel ben ik precies op de helft van mijn buitenlandse stage, en het weer is vele malen beter geworden in vergelijking met toen ik hier begon. De handel draait nog steeds volle toeren maar is nu wel wat aan het temperen, maar nog steeds genoeg om ons hier bezig te houden.

Momenteel gaan er nog een hoop heesters en bomen in pot of zakken weg, maar wat mij sinds het begin van mijn stage al opvalt is de verkoop van laanbomen in Air-Pots. In Nederland is dit bij enkele boomkwekerijen al te zien maar bij de meeste Engelse boomkwekerijen is dit een normaal tafereel.

Bij James Coles Nurseries is er gekozen voor deze teelt omdat de klanten van deze boomkwekerij hun plantseizoen willen verlengen.  Ook in de maanden waarin je niet langer blote wortel of kluiten kunt aanplanten willen ze kunnen doorwerken; vandaar de teelt in Air-Pots. Iedere dag liggen er orders klaar om kluiten te maken van bomen die geteeld zijn in Air-Pots. Naar mijn idee is dit een goede verlenging van het plantseizoen van laanbomen en een alternatief voor telen in container. Ik denk dat hier perspectief ligt voor de Nederlandse markt, het heeft zijn voordelen! Wie weet is dit wel de normaalste gang van zaken in de toekomst…”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties