Toelating voor Corzal en NEMguard

Het onkruidbestrijdingsmiddel Corzal en het aaltjesbestrijdingsmiddel NEMguard hebben een toelating gekregen, zo laat het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden weten.

Het onkruidbestrijdingsmiddel Corzal SE (voorheen op de markt als Betasana SE) op basis van de werkzame stof fenmedifam heeft een toelating gekregen in de onbedekte teelt van gezaaide boomkwekerijgewassen. De toelating is tot stand gekomen door het Fonds Kleine Toepassingen.

NEMguard DE een middel op basis van knoflookextract is als aaltjesbestrijdingsmiddel toegelaten in de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Herregistraties

Bij de herregistratie van Spruzit-R gebruiksklaar op basis van pyrethrinen is geen toelating meer aangevraagd voor de professionele toepassing. De aflevertermijn en opgebruiktermijn verlopen 1 september 2017.

Nimrod Vloeibaar heeft een herregistratie gekregen en is onder andere toegelaten in boomkwekerijgewassen en vaste planten. Bij de herregistratie worden voor diverse toepassingen nieuwe toepassingsvoorwaarden opgelegd ter bescherming van de toepasser, grondwater, zoogdieren en niet-doelwit planten. Het oude etiket en toepassingsvoorwaarden vervallen per 31 augustus.

Het Ctgb maakt melding van het ingetrokken gewasbeschermingsmiddel Sencor WG. Dit betreft echter een ander toelatingsnummer dan de toelating voor bos- en haagplantsoen en de bestrijding van knolcyperus.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties