Transformatie Boskoops sierteeltgebied stap dichterbij

Onder de naam ‘Tuinen van Boskoop’ krijgt het sierteeltgebied Reijerskoop-Oost in Boskoop een meer toeristisch-recreatieve invulling. Hiervoor is onlangs een intentieovereenkomst ondertekend.

Wethouder Kees van Velzen van de gemeente Alphen aan den Rijn ondertekende op 23 april samen met Kees Vermeulen en Peter Mathot de intentieovereenkomst voor de totstandkoming van het park ‘Tuinen van Boskoop’.

Kees Vermeulen is penningmeester van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop. Peter Mathot onderzocht in opdracht van de stichting de kansen voor recreatie en toerisme rond de Boskoopse boomteeltsector.

Boomkwekerijmuseum
Aan de Reijerskoop in Boskoop is al het Boomkwekerijmuseum gevestigd. Samen met nabijgelegen tuinderijen en bijbehorende gebouwen gaat dit museum een belangrijk onderdeel van het park Tuinen van Boskoop vormen.

Het Boomkwekerijmuseum aan de Reijerskoop in Boskoop. (foto: Richard Broekhuijzen via Wikipedia CC BY 3.0)

Andere kenmerken van het plan zijn: behoud van de kavelstructuur, windakkers en zichtlijnen, toevoegen van wandelpaden en authentieke bruggen die percelen verbinden en het terugdringen van het vrachtverkeer. Ook is beperkt ruimte voor nieuwe woningbouw.

Het uiteindelijke doel is het sierteeltgebied Reijerskoop-Oost in Boskoop transformermeren tot een aantrekkelijk woon- en recreatiegebied waar heden en verleden van de Boskoopse sierteeltsector tot leven komen.

Meer informatie:

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties