Treeport houdt eerste virtuele Tuinavond

Vanwege de coronamaatregelen kon de reguliere Tuinavond van Treeport niet doorgaan. Een virtuele Tuinavond was op 18 juni het alternatief.

De virtuele Tuinavond werd live gepresenteerd door Sjack Verhees, klantadviseur bij Schipper accountants. Hij deed dit vanuit de bedrijfsruimte van Treeportmanager David Bömer.

Bömer had in aanloop naar de tuinavond als vlogger diverse opnames gemaakt die tijdens de virtuele Tuinavond te zien waren.

Bij beroepsopleider Curio (Prinsentuin) Breda gaf docent Bob uitleg over de nieuwe opleiding Urban Green Development en hij ging in op de samenwerking tussen de school en Treeport. Zo wordt er in samenwerking met Treeport een a-z tuin aangelegd met 200 bomen als studiemateriaal voor leerlingen.

Met ’stadsgids’ Mathijs van de gemeente Breda bekeek Bömer enkele groene projecten die in het verlengde liggen van de ambitie van de stad om Stad in het park te zijn.

Druppelslangen

Ook was er onder andere aandacht voor het thema water. Op beeld was te zien hoe bij boomkweker Marc Lodders de voorbereidingen worden getroffen om 40 kilometer druppelslangen tussen beuken aan te leggen.

„Ja, we zijn echt live”, zegt Sjacq Verhees halverwege de uitzending tegen een kijker die daar via de chat een vraag over had gesteld.

De volgende Treeport Tuinavond is op 16 juli. „We hebben er goede hoop op dat we hierbij weer gezamenlijk aanwezig kunnen zijn”, besluit Verhees de avond.

Bekijk hier de virtuele Treeport Tuinavond terug.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties