Trends 2018: divers, groots en krachtig

  Bloemenbureau Holland presenteerde vorige week de groene stijltrends voor 2018. Trendanaliste Aafje Nijman gaf uitleg bij drie stromingen die volgend jaar voorbij gaan komen: Re-assemble, Romance 3.0 en Punk rebooted.

  De eerste stijltrend voor 2018 is Re-assemble. De maatschappij is divers en dat gaan we ook terugzien in het interieur. Je ziet meer collages en we gaan dingen met elkaar combineren. Er is in deze trend meer aandacht voor kunst en creativiteit. Producten, vormen, kleuren en materialen worden contrastrijk gecombineerd tot een vrolijk nieuw geheel.

  Bij de tweede stijltrend draait het meer om de ego’s. We zitten in onze eigen ‘bubble’, we creëren een eigen wereld. Consumenten worden steeds meer verwende prinsessen. De vormgeving wordt grootser, krachtiger en luxer. In de boeketten zie je volle rijke kleuren, bolle vormen en extra decoraties. Kortom: Romance 3.0.

  Bij de trend Punk Rebooted gaat het om een verschuiving van machten. Vroeger was alles duidelijk en overzichtelijk, dat is nu niet meer. Wat is waar en wat niet? Je krijgt het gevoel dat je moet vechten om je plekje te behouden. Qua vormgeving wordt het allemaal wat harder en scherper. Er is veel contrast in kleuren, met daarbij een belangrijke plek voor krachtig rood en zwart.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties