Tuinbouwteleurstelling

  Het is al bijna zover: 14 april. Dan opent de Floriade. Hebben we er al zin in? Growing Green Cities, wat een geweldig onderwerp. Succes bijna gegarandeerd. Want Zoetermeer, die hadden maar 5 miljoen tekort, de Haarlemmermeer zo’n 8 en Venlo deed er nog een stapje bovenop met 9 miljoen verlies.  Maar Almere zal het vast beter doen. Die gaan dik over die 9 miljoen heen hoor, let maar op!

  De directeur schermt met 3 miljoen bezoekers. Ik weet het niet hoor, maar die heeft vast connecties met Jaap van Dissel en zijn 550.000 ic-opnames. (Ja, als zij overdrijven kan ik het ook). Hij denkt dat ze in een korte tijd een ‘Hele Efteling uit de grond trekken’. Echt lieve mensen, gewoon overdrijven kan tegenwoordig niet meer. Je krijgt pas aandacht als je het meest ongelooflijke scenario naar buiten brengt. Gelukkig heeft deze directeur wel even goed voor zichzelf gezorgd door in zijn contract te waarborgen dat ie gevrijwaard blijft van eventuele claims.

  Want het blijft een BV hè, die Floriade. De wethouder die dit mogelijk heeft gemaakt wordt dan even op zijn vingers getikt, krijgt als tip mee om beter te communiceren en maakt zich verder alleen nog zorgen ‘of dat de coalitie wel bij elkaar kan blijven.’

  Jeetje mina, ik heb nu al zin om te gaan. En zo denken er meer over, want tot vorige week waren er 17.000 kaarten al verkocht. Maar het schijnt nog altijd goed te komen, ze sponsoren al een plaatselijk voetbalteam voor de nodige publiciteit. Toch is er ook goed nieuws, de kabelbaan is klaar! Vol over de A4 en met kans op ongelukken daaronder, kleinigheidje.

  Ik begrijp dat er bij de ingang een megagrote gieter, de GigaGieter geplaatst gaat worden, als dat maar niet het symbool wordt voor al het geld dat we door het putje gaan spoelen. 

  Ach, het zal wel bijgelapt worden ergens, en corona krijgt hoe dan ook de schuld. Misschien vallen ze onder NOW17 of zo, dat scheelt nog.  Zin in!!

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Marcel Kolder
  Marcel Kolder
  1 jaar geleden

  Veel Almeerders, Flevolanders, Flevolandse bedrijven en vrijwilligers hebben enorme zin in om van de Floriade een succes te maken. Of het nou met 2 of 3 miljoen bezoekers is, dat maakt hen niet zoveel uit. Er komen prachtige paviljoens met een groen verhaal en slimme innovaties voor de sector, en dat in een compact gebied vlak naast het spraakmakende stadshart van Almere. De plek wordt straks een groene woonwijk met een nieuwe agrarische hogeschool, een kunstmuseum en een uniek zorgcentrum. We verwelkomen met volle overtuiging alle bezoekers van het groenste dagje uit. En hopen dat we het verhaal kunnen vertellen van een duurzame toekomst voor stad en land. Growing Green Cities is een programma dat al vele jaren loopt in Almere en er zijn duizenden burgers mee bezig om hun groene initiatieven in de stad te laten groeien. De Floriade is aanjager geworden voor de transitie in de stad. En het gaat door, het wordt ook de meest inclusieve Floriade waar mensen met een beperking welkom wordt geheten met innoverende voorzieningen. En die GigaGieter, die staat bij het unieke UpcycleCentrum als symbool van de enorme plastic-berg die we maar blijven produceren, en die we met elkaar echt moeten gaan verminderen. De gieter staat niet bij de hoofdingang. Maar dat is een detail. Groet, een trotse Almeerder. Enne, komt het zien.