De Boomkwekerij Nieuws Tuincentra en bouwmarkten dicht in Duitse deelstaat Beieren

Tuincentra en bouwmarkten dicht in Duitse deelstaat Beieren

0

De Duitse deelstaat Beieren gaat vanaf zaterdag 21 maart zo goed als op slot. Tuincentra en bouwmarkten moeten daardoor nu ook hun deuren sluiten.

De Beierse deelstaatregering kondigde vrijdagmiddag strengere maatregelen aan om uitbreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een van de maatregelen heeft tot gevolg dat tuincentra en bouwmarkten dicht moeten. De maatregel geldt in ieder geval voor twee weken. Diverse media melden dat andere deelstaten overwegen om het voorbeeld van Beieren te volgen.

Maandag 16 maart mochten tuincentra en bouwmarkten in heel Duitsland nog onder voorwaarden open blijven. Een van de voorwaarden die de Duitse overheid aan de winkels stelde was dat wachtrijen moesten worden voorkomen. Ook gold een hygiëneprotocol.

Beieren gaat over tot strengere maatregelen omdat oproepen van de afgelopen dagen om niet in groepen bijeen te komen, niet hebben gewerkt.

Kijk hier voor meer corona-informatie over de Duitse markt.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar