De Boomkwekerij Markt ‘Tuinplantendip kwam later dan anders’

‘Tuinplantendip kwam later dan anders’

0

De tuinplantendip kwam dit jaar veel later dan anders, constateert Jochem Nieuwesteeg van PlantCollect. Maar inmiddels is de vraag al wel verschoven naar kamerplanten.

„In de maand oktober wisten we de omzet in tuinplanten nog goed vast te houden; de handel profiteerde van het relatief mooie weer”, zegt Nieuwesteeg. Maar sinds week 45 is volgens hem de tuinplantenhandel niet zo spannend meer.

Vorige week ging PlantCollect met een aantal klanten ’on-tour’. Met een bus werden kamerplantenkwekers van telersvereniging Decorum bezocht. „Onze tuincentrumklanten stellen dat echt op prijs”, aldus Nieuwesteeg. Vorig jaar deed PlantCollect hetzelfde, alleen werden toen tuinplantenkwekers bezocht. Het ’on-tour’-initiatief komt in de plaats van hun fysieke najaarsbeurs.

Lees in De Boomkwekerij 23 onder andere wat Nieuwesteeg zegt over het huidige aanbod van Skimmia. Dit nummer ligt vanaf 9 november bij abonnees op de mat.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar