De Boomkwekerij Brexit Uiterlijk 30 juli Brits adres nodig voor handel in VK

Uiterlijk 30 juli Brits adres nodig voor handel in VK

0

Bedrijven die plantaardig materiaal verhandelen in het Verenigd Koninkrijk, moeten zich opnieuw registreren bij de Britse overheid vanwege EU-regels. Ook exporteurs op het VK.

Buitenlandse adressen van handelsbedrijven worden vanaf 30 mei niet meer geregistreerd in PEACH, het registratiesysteem van het Britse ministerie Defra. Ieder bedrijf moet hierin een geldig Brits adres opgeven; dit kan ook een gevolmachtigde Britse vertegenwoordiger zijn.

Uiterlijk 30 juli 2020 moet de registratie voldoen aan regels uit de EU-Plantgezondheidsverordening (specifiek Artikel 65), anders verliest een bedrijf zijn PEACH-account. Volgens Defra zijn buitenlandse bedrijven die al eerder in het systeem geregistreerd stonden, reeds per email hiervan op de hoogte gebracht.

De regels uit de EU-verordening gelden sinds december 2019. Dit jaar gelden die vanwege de Brexit ook nog voor de handel in het VK.

Beeld: De Boomkwekerij

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar