Uitleg verschil in Peiling: Ik ben voor/tegen collectief onderzoek

De Peiling in vakblad De Boomkwekerij 22 was: Ik ben voor collectief onderzoek. Het resultaat van de Peiling in ons papieren blad en het resultaat van de Peiling op onze site laat een opvallend verschil zien. Dat constateerden wij, maar ook enkele van onze lezers. Wij leggen u graag uit hoe dat komt.

In de papieren versie van De Boomkwekerij 22 staat het volgende:

Op de website van De Boomkwekerij staat het volgende:

Werkwijze Peiling

Wij leggen u graag uit waar dit verschil vandaan komt. Lezers kunnen op de website van De Boomkwekerij gedurende twee weken hun stem uitbrengen. De Peiling staat ook iedere dinsdag en vrijdag in de nieuwsbrief van De Boomkwekerij. Op maandag 25 oktober 14 uur is het blad naar de drukker gegaan. Een paar uur hiervoor wordt de stand die op dat moment op de site staat overgenomen in het papieren blad van De Boomkwekerij. Op de Peiling kan worden gestemd totdat een nieuwe Peiling op de site is geplaatst. Meestal is dat binnen 24 uur nadat het blad naar de drukker is gegaan.

Deze week was dit een dag later: op woensdag 27 oktober is de nieuwe Peiling op de site geplaatst. Op dat moment was te zien dat de uitslag van de Peiling plotseling een heel andere uitslag liet zien: niet 79% bleek het eens met de Peiling, maar nog maar 30%. Uit de statistieken is niet te zien of er is gestemd, wie er heeft gestemd of wat er is gestemd. Wel is te zien dat er na 25 oktober, de dag dat het blad naar de drukker ging, een sterk verhoogd digitaal bezoek aan de Peiling is geweest.

Het aantal digitale bezoekers per dag aan de Peiling.

Dit ongebruikelijk grote aantal bezoekers rond 26 oktober heeft de uitslag van de Peiling doen wijzigen op het moment dat het blad al naar de drukker was en verklaart het verschil tussen de papieren versie van De Boomkwekerij en de website. Deze verwarring vinden wij als vakblad ongewenst en wij streven er daarom – nog meer dan voorheen – naar om de Peiling op de site te sluiten zodra het blad naar de drukker is gegaan.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties