De Boomkwekerij Teelt ’Uitzetcombinatie verdient zich veelal binnen 2 jaar terug’

’Uitzetcombinatie verdient zich veelal binnen 2 jaar terug’

0

Een investering in de Ideaal Sherpa, een nieuwe combinatie van mini-loader plus uitrijwagen, verdient zich volgens de fabrikant veelal binnen twee jaar terug.

Ideaal Machinebouw kan geen richtprijs geven van de combinatie. „De prijs is sterk afhankelijk van de configuratie die wordt gekozen”, laat Koen Lemmen van Ideaal weten, die de combinatie samen met Sherpa-fabrikant Hanenberg heeft ontwikkeld. „De terugverdientijd is in veel gevallen minder dan 2 jaar.”

Het systeem is in meerdere varianten te bouwen, met een x-aantal kettinggoten waarin de potplanten hangen. Met het systeem zijn volgens Ideaal potmaten van 9 tot en met 23 cm te verwerken.

Gartenbau Janßen is een van de eerste kwekerijen die met de combinatie werkt. Waarom heeft het Duitse bedrijf hiervoor gekozen, en hoe bevalt die tot nu toe? Lees een artikel hierover in het digitale magazine (met inlog).

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar