Vaccineren

  Geachte meneer De Jonge, beste Hugo,

  Middels dit schrijven verzoek ik u vriendelijk doch dringend de boomkwekers een vooraanstaande positie te geven in de vaccinatierondes. Gelukkig lijkt u daar wel erg naar genegen gezien uw eerdere ’zijstapjes’.  Natuurlijk hoeven niet alle boomkwekers, de meeste zijn nog ruim onder de 60, maar gezien de toenemende vergrijzing begint het toch wat te knellen. U zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met de leden van dit blad, het vakblad voor de Boomkwekerij.

  Misschien fronst u uw wenkbrauwen voor dit verzoek, maar mag ik er op wijzen dat we zorgen voor blijere en fittere mensen. Uit statistieken blijkt dat de meeste besmettingen binnenshuis in de familiekring plaatsvinden. Wat is er dan mooier dat wij met onze producten de mensen naar buiten lokken, tuinieren is gezond en makkelijk te doen met anderhalve meter afstand. Een paar uur flink schoffelen, spitten, planten of bladblazen (wel elektrisch!) is uitstekend voor een prima nachtrust. Hiermee is een bezoek aan suffe sportschoolzaaltjes ook overbodig geworden.

  Je kunt wel stellen dat onze branche behoort tot de meest noodzakelijke basisbehoeftes van de mens. Immers, als onze tuinen groener zijn is er minder behoefte om in de bossen of natuurgebieden te gaan wandelen, waardoor daar ook steeds minder mensen samenkomen. En minder samenkomsten is minder besmettingen natuurlijk.

  Vaccineren is heel makkelijk in onze sector. Kleinzerig zijn we niet, en onze mouwen zijn altijd opgestroopt dus die spuit kan er zo al direct in. Onze bedrijven zijn meestal ruim opgezet, velen van ons hebben een koelcel, dus even wat bewaren voor u is ook geen probleem. U zou kunnen denken dat we wat meer weerstand hebben dan de gemiddelde kantoortijger omdat het er hier misschien wat onhygiënischer uitziet.

  Die gedachte kan ik volgen, maar wij zijn het wel een beetje zat zo. Wij doen zaken over de gehele wereld en willen dat graag zo snel mogelijk weer oppakken. Dus als die spuit ons vrijheid belooft doe het dan maar gauw. Liever 2021 met wat goed nieuws beginnen, dan zo lullig door­lockdown­en.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Danny Rood
  Danny Rood
  2 jaren geleden

  Ik adviseer om je eerst eens goed te verdiepen in het vaccin. Tot nu toe is er nooit een mRNA-vaccin ontwikkeld en op zo’n grote schaal uitgerold. De medische wereld staat hier dan ook niet unaniem achter. Zie bijvoorbeeld dit interview met Prof. Dr. Theo Schetters : https://www.blckbx.tv/videos/massa-vaccinatie-onnodig-en-roekeloos. Het is uiteraard ieders eigen keuze, maar laat het een weloverwogen keuze zijn.