Vakantiegevoel eruit

‘Dus die kas gaat twee keer per jaar leeg en weer vol? Niet normaal zeg, waar blijft het allemaal.’

Inderdaad, waar blijft het allemaal. Zo midden in de zomer, of wat daarvoor door moet gaan, zit de kas echt helemaal vol. Elk plekje is benut, en omdat we graag klimmen en klauteren staan sommige zijpaden ook vol. En ja, dan zijn het er veel, heel veel van hetzelfde. ‘En dit is allemaal al verkocht?’ ‘Ahum, nee, dat hoop ik nog te gaan verkopen.’

En dat moet ook gebeuren, alles moet weg! En als de periode gunstig is, dan moet je er ook zijn. Krijgen vader, moeder, opa, oma, buurman of buurvrouw na de vakantie een presentje voor het oppassen omdat de kat of hond niet is overleden, of juist wel, dan moet dat een ‘groen bedankje’ zijn toch? En daar komt nog bij dat, als de kat niet is overleden, de oppas zeker en vast toch wel ergens een bloembak of schaal over het hoofd heeft gezien. Ergens vallen slachtoffers. En dat moet gecompenseerd worden.

Zo kan het dus dat ik afgelopen weekend naar het tuincentrum reed om een presentje te halen. Bij thuiskomst van vakantie miauwde de kat namelijk dat het een lieve lust was en mijn vriendin en de kinderen waren daar overduidelijk heel erg blij mee. En omdat mijn vriendin doorhad dat ik nog in de ‘vakantiegeld-verspilstand’ stond zo kort na terugkomst was er geen ontsnapping mogelijk. Ook niet na mijn gesputter over het veel te lange gras en de uitgebloeide violen in de terraspotten.

Wat plantjes zoeken om die violen te vervangen, dat is het punt niet in zo’n tuincentrum. Maar een tuinplantencadeau, dat viel nog niet mee. Tuinplanten genoeg, daar ligt het niet aan, maar ze zagen er niet echt uit als cadeautje. Grote onhandige bloempotten waar ik zelf nog een leuke pot bij moest zoeken, en wat potgrond om het geheel passend te maken. En dat terwijl ik nog in de verspilstand stond? Gemiste kans of een slecht tuincentrum? Het werd dus een leuk klein plantenarrangementje voor op de terrastafel, kant en klaar.

Vanavond mag ik weer naar de buurvrouw, haar lieve poesje eten en drinken geven en het arrangementje krijgt ook wat water. Vakantiegevoel eruit? Plantenarrangementje erin!

Anders blijven we hier klimmen en klauteren door die zijpaden.