Vakgroep komt met eigen visie op bosbouw

De LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen stelt een eigen visie op de Nederlandse bosbouw op, in lijn met plannen die de overheid en boseigenaren al hebben.

Volgens het Klimaatakkoord trekt de rijksoverheid €51 miljoen in de periode 2020-2030 uit om meer CO2 vast te leggen in bomen, bossen en natuur. In het Klimaatakkoord staat ook dat er klimaatbestendig bosplantsoen nodig is, maar het is nog de vraag of de overheid meebetaalt aan zaadgaarden, dus bronnen voor het uitgangsmateriaal.

Die bronnen zijn wel essentieel om klimaatbestendig bosplantsoen te kunnen kweken, vandaar dat de LTO Vakgroep nu een eigen visie opstelt. „Iedereen zegt wel dat er meer bosplantsoen nodig is en wordt aangeplant”, aldus vakgroepvoorzitter Henk Raaijmakers. „Wij draaien het om: welk uitgangsmateriaal is er nodig voor duurzame houtproductie?”

De vakgroep is hierover in overleg met partijen als de Vereniging van Bos- en Natuureigenaren en de Unie van Bosgroepen. Over een maand verwacht de vakgroep een manifest aan te bieden aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties