Van der Avoird Trayplant Agrarisch Ondernemer van het jaar

De kwekerij van uitgangsmateriaal voor framboos en aardbei Van der Avoird Trayplant uit Bavel is uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het jaar.

Op de website gewijd aan de jaarlijkse verkiezing georganiseerd door de vakblad Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij benadrukt kweker Peter van der Avoird dat het binnen zijn bedrijf draait om de mensen. „Als zij het naar hun zin hebben, dan presteren ze beter. En dan komt het product vanzelf,” zegt hij.

Het bedrijf telt 36 hectare en produceert op vijf locaties. In het seizoen loopt het aantal medewerkers op tot zo’n vierhonderd mensen.

Volgens de jury van de verkiezing heeft Peter van der Avoird in 15 jaar een bloeiend bedrijf in kweekmateriaal voor framboos en aardbei opgezet. Hij behoort tot de marktleiders in Europa. Hij ontwikkelde een eigen techniek om framboos en aardbei via trayplanten te vermeerderen. Het betekent een enorme efficiencyslag. Hij heeft licenties voor vermeerdering van toonaangevende rassen. Peter van der Avoird is dé ondernemer op het bedrijf, maar hij betrekt zijn mensen er nadrukkelijk bij. In zijn opzet vormen gemotiveerde mensen de pijler van het bedrijf. Het bedrijfsresultaat is een teamresultaat.

Foto: Agrarischondernemer.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties