Hortipoint Van Helvoort beoogd lid-commissaris Royal Floraholland

  Van Helvoort beoogd lid-commissaris Royal Floraholland

  0

  De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland draagt chrysantenteler Evert van Helvoort uit Brakel voor als lid-commissaris bij de veiling. De voordracht staat op de agenda van de Ledenraad op 12 december 2019. Teler Emiel Barendse neemt dan afscheid als lid-commissaris.

   

  Evert van Helvoort (31 jaar) heeft bestuurlijke ervaring bij Royal FloraHolland. Hij was lid van het regieteam Coöperatie 2020, dat aan basis stond van de coöperatieve vernieuwing van de veiling. In 2010 werd hij lid van de FPC Chrysant en in 2015 lid van de Adviesraad Bloemen. Momenteel is hij lid van de Ledenraad. Hij is tevens enkele jaren bestuurder geweest van de Stichting Chrysant NL.

  Evert van Helvoort is sinds zijn negentiende mede-eigenaar van Van Helvoort Company. Het bedrijf teelt op 12,5 ha 60 miljoen stelen santini. Binnen het familiebedrijf is hij eindverantwoordelijk voor het algehele beleid, strategievorming, finance en HR. Zijn vader en broers zijn verantwoordelijk voor de teelt.

  Wijzigingen bij RVC 

  Tijdens de ledenraad op 12 december worden nog een aantal bestuurlijke keuze’s gemaakt worden. Voor de Raad van Commissarissen zijn Birgit Otto en Piet Coelewij voorgedragen als extern commissaris (zie ook een eerder bericht op onze site). Otto is sinds 1 september 2014 Executive Vice President en Chief Operations Officer van Schiphol Group. Coelewij was CEO van de Wehkamp Group tot april 2019 en adviseur tot oktober 2019.

  Per 12 december treedt Jan Andreae terug als extern commissaris vanwege het bereiken van het einde van zijn termijn. De negen personen tellende Raad van Commissarissen bestaat straks uit 5 externen en 4 telers.

  Drie nominaties voor ledenraad

  Voor de ledenraad in 2020 zijn de telers Gerrit-Jan Vermöhlen, Marco Keysers en Steef Meewisse voorgedragen als kandidaten. Daarnaast worden vijf ledenraadsleden voorgedragen voor herbenoeming.

  Per 1 januari 2019 is de nieuwe Ledenraad van start gegaan met 42 leden. Leden zijn benoemd voor een periode van vier jaar. Daarna kunnen ze worden herbenoemd voor nog eens vier jaar. Om te voorkomen dat de hele Ledenraad straks ineens uit nieuwe gezichten bestaat, is een Rooster van Aftreden vastgesteld. Zo wordt de in- en uitstroom over de komende jaren gelijkmatig verdeeld. Twee ledenraadsleden stappen vrijwillig op per 1 januari 2020. Het gaat om: Jay Williams en Sjaak Buijs.

  Het uitgangspunt blijft dat de Ledenraad uit 35 tot 45 leden bestaat en een goede afspiegeling is van het ledenbestand.

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar