Van Lint tevreden over eerste jaar huisvesting migranten

Van Lint Plants and More in Boskoop heeft sinds vorig jaar op eigen terrein woonunits voor het huisvesten van maximaal 20 arbeidsmigranten. „Het gaat hartstikke goed”, zegt Bart Nijdam hierover.

Toch ging bij Van Lint Plants and More vorig jaar eigenlijk de wens uit naar grootschalige huisvesting op een centrale plek. Maar omdat daarvan nog geen sprake was, werd op dat moment gekozen voor de op een na beste optie. „Tot nu toe gaat het op onze eigen locatie hartstikke goed. De mensen zorgen voor weinig overlast en werken allemaal bij ons op het bedrijf”, zegt Nijdam namens Van Lint Plants and More.

Het bedrijf is vooralsnog niet van plan om huisvesting op eigen terrein uit te breiden. „We hebben vorig jaar gezegd dat we op deze manier eerst twee jaar willen proefdraaien. Daarna kijken we weer verder”, aldus Nijdam.

Vorig jaar heeft Van Lint achter het Hebe Center in Boskoop ruimte gemaakt voor de huisvesting van maximaal 20 arbeidsmigranten. Foto: Ron Barendse

Een aantal boomkwekers en gemeente Alphen aan den Rijn leken vorig jaar in de regio Boskoop stappen te willen zetten om te komen tot centrale huisvesting voor arbeidsmigranten. Lees meer over de status van een mogelijk Polenhotel in Boskoop in De Boomkwekerij 12. Deze ligt 7 juni bij abonnees op de mat.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties