Van Oers Agro: boomkwekers hadden goed najaar

De omzetcijfers in de boomkwekerijsector komen in najaar 2021 iets lager uit dan in najaar 2020 maar zijn volgens Van Oers Agro nog steeds goed. Dat blijkt uit de sectorupdate van het accountantskantoor.

De omzetdaling is voor het Zundertse accountantskantoor ook geen verrassing. Najaar 2020 was immers dusdanig goed dat evenaring niet te verwachten was. Van Oers Agro signaleert dat bedrijven met containerteelt qua omzet de top zijn gepasseerd. Voor bos- en haagplantsoenbedrijven lijkt dit inmiddels ook te gelden. Kwekers van laanbomen mogen nog altijd rekening houden met een stevige omzetgroei, aldus Van Oers Agro.

Volgens Van Oers Agro lijkt het erop dat bedrijven met bos- en haagplantsoen de top zijn gepasseerd. (Foto: Ron Barendse)

Boven hun stand geleefd

Dat de omzetstijging van kortlopende teelten afvlakt, betekent volgens Van Oers Agro niet dat het slecht gaat in de sector. Bedrijven met containterteelt en bos- en haagplantsoen hebben eerder ’boven hun stand’ geleefd als het gaat over de gerealiseerde omzet.

Wat zegt Van Oers over de gevolgen van de Brexit? En wat voor gevolgen heeft de oorlog tussen Rusland en Oekraïne voor boomkwekers?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 6. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
open binance account
4 maanden geleden

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY