Van Woudenberg denkt aan verdere internationalisering

Van Woudenberg Tuinplanten in Zevenhuizen bestaat dit jaar 50 jaar. De laatste jaren is het bedrijf in areaal verdubbeld. In Portugal, België en Nederland worden vaste planten gekweekt, maar Rick van Woudenberg denkt inmiddels ook aan andere landen.

Uitgangspunt bij de productie in Nederland, Portugal en België is volgens Van Woudenberg dat de kwaliteit van de producten overal hetzelfde is. „Klanten willen nou eenmaal een uniform product waarbij geen verschil is te zien in welk land het is geproduceerd. Maar als klanten meer belang gaan hechten aan local-for-local, sluit ik productie in geen enkel land uit.” En over dat laatste zegt hij: „Ik merk dat sommige retailers nu ook echt invulling aan local-for-local willen geven.”

Rick van Woudenberg in de kas in Zevenhuizen: „Openheid is belangrijk in mijn hele bedrijfsvoering”. (foto: Ron Barendse)

50 jaar

Dit jaar bestaat Van Woudenberg Tuinplanten 50 jaar. Van zijn ouders – die aanvankelijk een fruitteeltbedrijf hadden – leerde Van Woudenberg naar eigen zeggen zijn huidige werkwijze. „Openheid is belangrijk in mijn hele bedrijfsvoering. Als je niet open bent, komt er ook niemand kennis brengen. We zijn een familiebedrijf en de sterke band die we als familie met elkaar hebben, probeer ik ook te vertalen naar mijn leveranciers en afnemers.”

Lees meer over de internationalisering van Van Woudenberg Tuinplanten in De Boomkwekerij 7. Dit nummer ligt 29 maart bij abonnees op de mat.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties