Van Woudenberg Tuinplanten wint voor derde keer Glazen Tulp Award

Van Woudenberg Tuinplanten wint met Delphinium Delgenius de Glazen Tulp Award in de categorie Tuinplanten. Het is voor de vaste plantenkweker uit Zevenhuizen de derde keer op rij dat het bedrijf als winnaar uit de bus komt.

Delphinium Delgenius is volgens de jury opvallend vertakkend en bloeirijk, bloeit ook op de zijscheuten en bloeit daardoor veel langer door. Verder is de plant compact en stevig, hitte tolerant, wordt niet geel en breekt niet in de tuin of op de pot. Ook is de plant zeer winterhard en in bloei aan te voeren van voorjaar tot najaar. De jury spreekt daarom van een topper in het tuinsortiment.

Gerbert van Woudenberg (rechts): „Het is een eer om voor de derde keer deze prijs te winnen.” In het midden Rick van Woudenberg en links Romeo Sommers die de prijs namens de jury op overhandigde. (foto: Van Woudenberg Tuinplanten)

Rick van Woudenberg: „De eerste keer denk je dat het een toevalstreffer is. De tweede keer denk je ’dat gaat de goed kant op’ en nu bij de derde keer hebben we met Delphinium Delgenius opnieuw een goede keuze gemaakt.”

Delphinium Degenius is beschikbaar in lichtblauw, donkerblauw en roze.

Bekijk hier de video van prijswinnaar Van Woudenberg Tuinplanten

De tweede plaats is voor Thunbergia battiscombei - AltaNova uit Zevenhuizen

De derde plaats is voor Panicum virgatum ’Oxblood Autumn’ - Boomkwekerij JP v. Straalen jr. uit Luttelgeest

Vijf categorieën

De Glazen Tulp Award is een initiatief van Royal FloraHolland en gaat naar de beste marktintroductie in de categorieën Tuinplanten, Snijbloemen, Concepten, Kamerplanten bloeiend, Kamerplanten groen.

Kijk hier voor meer informatie over de winnaars in de andere categorieën.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties