Vasteplantenshow in de Keukenhof

Ook dit jaar is er weer een vasteplantenshow op Keukenhof. Tijdens de show wordt er een vakbijeenkomst gehouden in de bollentuin in Lisse.

Van 1 tot en met 17 mei wordt dit jaar weer een vasteplantenshow op Keukenhof georganiseerd. Aan de show is, net als eerdere jaren weer een prijs verbonden voor de beste inzender. Daarnaast zal het publiek een plant kiezen die de Publieksprijs ontvangt.

Er is besloten om dit jaar voor Astilbe en Hosta weer een aparte categorie in te stellen, net als een aantal jaar geleden ook gebruikelijk was. Planten kunnen daardoor worden ingezonden in vijf verschillende categorieën, namelijk siergras, vaste plant blad, vaste plant bloeiend, Astilbe en Hosta.

Alle potmaten vanaf P9 zijn toegestaan. Van kleinere potmaten moeten wel meer planten worden aangeleverd. Als leidraad geeft de organisatie aan dat in P9 24 potten per soort, in 1,5 l-container 6 tot 10 planten per soort en in 3 l-container er ongeveer 3 tot 5 planten per soort moeten worden aangeleverd.

Vakavond
Op donderdag 7 mei wordt er van 17:00 tot 20:00 uur een vakavond georganiseerd. Op deze avond worden de prijzen uitgereikt. Ook zal er een voor het vak interessante spreker komen.

Kwekers die willen deelnemen aan de vasteplantenshow kunnen zich nog aanmelden bij de organisatoren Louis van de Reep en Jan-Willem Rotteveel. Dat kan via louisvandereep@xs4all.nl of via (0252) 519823. Bij opgave hoeft nog niet worden vermeld wat er wordt ingezonden. Ongeveer twee weken voor 1 mei zal de organisatie aan de deelnemers vragen wat er wordt ingezonden.