Veel bladontwikkeling bij eikenbomen

Nu het bladvolume toeneemt in de eikenbomen, is het moment aangebroken om Xentari in te zetten. De rupsen van de eikenprocessierups moeten aan de bladeren vreten om de Xentari binnen te krijgen. De rupsjes zijn nu nog jong en gevoelig voor Xentari en zijn nu volop actief. Juist onder de huidige weersomstandigheden werkt Xentari uitstekend. De juiste spuittechniek en een goede bedekking is cruciaal voor een goed bestrijdingsresultaat. 


Xentari 
is veilig voor de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups, overige nuttige insecten en bestuivers. Naast rupsen bestrijdt Xentari geen andere insecten. Een bespuiting is veilig voor vogels en zoogdieren. Bekijk de video onderaan dit artikel over de werking van Xentari.

Aandachtspunten bij de toepassing van XentariFlorbac:

  1. Pas op het juiste moment toe – Xentari is het meest effectief tegen jonge rupsen. Herhaal de behandeling bij hoge druk na 7 tot 14 dagen.
  2. Goede bedekking is cruciaal – Voor de beste werking is optimale bedekking van het gewas met Xentari relevant.
  3. Niet-systemisch – Xentari werkt via opname, is niet-systemisch.
  4. Regenvastheid – Xentari is regenvast na aandrogen.  Herhaling van de toepassing is vaak alleen nodig als het regent voordat de spuitvloeistof is opgedroogd
  5. Bescherming tegen de zon – Door een goede bedekking van het blad aan zowel de boven-  als de onderzijde van het blad na te streven wordt blootstelling aan UV licht deels voorkomen en de werkingsduur verlengt.
  6. Dosering Xentari: 0,1%  

Meer informatie? Klik hier

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties