De Boomkwekerij Nieuws Veel Duitse afnemers zijn helemaal klaar met Buxus

Veel Duitse afnemers zijn helemaal klaar met Buxus

2

Tuincentra en hoveniers in Duitsland lijken dit jaar echt helemaal klaar te zijn met Buxus. Dat blijkt uit gesprekken met tien Duitse inkopers van tuinplanten.

’Buxus? Dat wil ik mijn klanten echt niet meer aandoen’, aldus de meeste van de Duitse inkopers die onlangs afkwamen op de beurs van cash-and-carry Garden Plant in Venlo. Buxusmot is daarbij de grote boosdoener.

Dat de prijzen van Buxus bijna overal fors onder druk staan, kan de kopers ook niet meer overhalen. Zelfs niet als eenzelfde Buxus voor de klok bij de Duitse Veiling Rhein-Maas – volgens een voorbeeld van een van de inkopers – nu €2 kost tegen €6 in een recent verleden.

Lees in De Boomkwekerij 9 vier pagina’s over Buxus en Buxus-vervangers. Ook leest u daar welke grote Duitse retailers dit jaar nog wel Buxus draaien. De Boomkwekerij 9 ligt 26 april bij abonnees op de mat.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
henkmartin Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Dhr./Mevr. M. Legtenberg
Lid
Dhr./Mevr. M. Legtenberg

ja er is veel negatieve tijd rond de buxus en ja dit dit voornamelijk door de buxus mot van vorig jaar die mede door het warme en droge weer gigantisch heeft kunnen uitbreiden , maar we moeten dit niet overdrijven. We weten dat 80 % van de buxus bollen en piramiden voor de retailmarkt wordt geproduceerd en die planten een levensduur van 4 tot 12 maand hebben en een verkoop prijs vanaf € 6,50 t/m € 15,00, een bosje bloemen met een levensduur van +- een week kost gemiddeld meer , en ja haagjes in de tuin is wel een… Lees verder »

henk
Gast
henk

het probleem hoeft helemaal niet groot te zijn.
strooi de buxus 3 a 4 keer per jaar met lavameel
werkt echt super