Veel Duitse afnemers zijn helemaal klaar met Buxus

Tuincentra en hoveniers in Duitsland lijken dit jaar echt helemaal klaar te zijn met Buxus. Dat blijkt uit gesprekken met tien Duitse inkopers van tuinplanten.

’Buxus? Dat wil ik mijn klanten echt niet meer aandoen’, aldus de meeste van de Duitse inkopers die onlangs afkwamen op de beurs van cash-and-carry Garden Plant in Venlo. Buxusmot is daarbij de grote boosdoener.

Dat de prijzen van Buxus bijna overal fors onder druk staan, kan de kopers ook niet meer overhalen. Zelfs niet als eenzelfde Buxus voor de klok bij de Duitse Veiling Rhein-Maas – volgens een voorbeeld van een van de inkopers – nu €2 kost tegen €6 in een recent verleden.

Lees in De Boomkwekerij 9 vier pagina’s over Buxus en Buxus-vervangers. Ook leest u daar welke grote Duitse retailers dit jaar nog wel Buxus draaien. De Boomkwekerij 9 ligt 26 april bij abonnees op de mat.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
martin
martin
4 jaren geleden

ja er is veel negatieve tijd rond de buxus en ja dit dit voornamelijk door de buxus mot van vorig jaar die mede door het warme en droge weer gigantisch heeft kunnen uitbreiden , maar we moeten dit niet overdrijven. We weten dat 80 % van de buxus bollen en piramiden voor de retailmarkt wordt geproduceerd en die planten een levensduur van 4 tot 12 maand hebben en een verkoop prijs vanaf € 6,50 t/m € 15,00, een bosje bloemen met een levensduur van +- een week kost gemiddeld meer , en ja haagjes in de tuin is wel een probleem deze zet je voor langere duur en dit is natuurlijk heel vervelend als het steeds wordt weg gevreten, en we hebben de pech dat het alleen maar buxus vreet als de rups aan meerdere soorten planten vreet was de nadruk op buxus nooit zo groot geweest . Voor de boomkweker is de rups makkelijk te bestrijden voor de particulier is het wat moeilijker maar niet onoverkomelijk en de eerste biologische vijanden (vogels) zijn er ook al. wat is er nu mooier dan een buxus met dat fris groene blad. Conclusie, bollen en piramiden niet zo veel aan de hand haagjes is een iets groter probleem .

henk
henk
4 jaren geleden

het probleem hoeft helemaal niet groot te zijn.
strooi de buxus 3 a 4 keer per jaar met lavameel
werkt echt super