Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Veilingmedewerkers krijgen hangplant op Blue Monday

  Veilingmedewerkers krijgen hangplant op Blue Monday

  0

  Royal FloraHolland heeft maandag 15 januari ruim 4.200 hangplanten uitgedeeld aan haar medewerkers. Deze dag staat ook bekend als Blue Monday, omdat het de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn.

  „Met deze luchtzuiverende hedera maken we ook jouw wereld een beetje mooier en gezonder”, schreef CEO Steven van Schilfgaarde op het etiket dat bij de plant is gestoken. Royal FloraHolland geeft zijn medewerkers vijfmaal per jaar een Plantcadeau. De eerste uitgifte vond bewust plaats op Blue Monday, omdat deze maandag in januari  wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. De Engelse psycholoog Cliff Arnall bedacht de naam voor die dag in 2005, omdat de combinatie van slecht weer, mislukte voornemens en de eerste werkdag van de week ervoor zorgen dat je je extra ongelukkig voelt.

  Van Schilfgaarde gaat daar in zijn boodschap ook op in. „De lente laat nog eventjes op zich wachten, maar deze vrolijke blikvanger brengt je alvast wat licht op deze nog wat donkere dagen!”, valt te lezen op het etiket.

  De hedera in het Plantcadeau is afkomstig van kwekerij Quakelplant uit de Kwakel, lid van telersverenging Air so Pure. Bij Kokoplant in Poeldijk zijn de planten gepoot in de bolvormige Kokodama, een hangpot die is gemaakt van kokosvezels.

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar